HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Oknyomozó Raptor: Minden, amit tudunk A zöld íjász új évadáról

A Zöld íjász harmadik évada egészen hullámzóra sikeredett, de várjuk a következő szezont. Mondjuk is, miért.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A zöld íjász harmadik évada egészen hullámzóra sikeredett, a szezon közepétől jelentőssé váló Ra’as al Ghul-szál izgalmassá tette ugyan a történetet, de az eddigieknél is erősebb volt a szappanopera-hatás. Ezen negatívumtól függetlenül a sorozatnak továbbra is erőssége a jól kialakított atmoszféra, a csipkelődő humor, a jól megírt, érdekes és átgondolt történet, amelyben a szereplők rendre új nehézségekkel szembesülnek, nem csupán arról szól egy-egy epizód, mint az NCIS, hogy el kell kapni az adott rész gonosz karakterét és kész. Az évad utolsó része úgy ért véget, hogy akár az a sorozatot is lezárhatná, Oliver Queen szinte mindent elvarrt vagy felégetett maga mögött. Ettől persze még lesz következő szezon (a The CW csatorna hülye lenne elengedni a legnézettebb szériáját), a holnap este kezdődő negyedik évad kapcsán pedig van néhány információnk, ami okot ad a fészkelődésre:

Új név

Az előző szezonban az íjász (Arrow) végérvényesen törvényen kívülivé vált. Először fény derült arra, hogy Oliver Queen rejtezik a kapucni csuklya alatt, majd Roy Harper vállalta magára, s ezzel el is hagyta Starling City-t (a távozás hátterében az állt, hogy Colton Haynes-szel eleve két évadra szóló szerződést kötöttek anno). Oliver Queen a szezon végeztével szintén elhagyta szülővárosát, de a negyedik évadra meglepő módon (sic!) visszatér, ám már Green Arrow néven, ahogy a kezdet kezdetekor a képregényben is „anyakönyvezték”. A magyar címfordításnak végül igaza lett, A zöld íjász elnevezés helytálló immár.

HIRDETÉS

Új ruha

Az új név mellé új gúnya is dukál, amely sokkal tekintélyt parancsolóbb lesz (lásd fentebb a nyitóképet vagy az előző beágyazott videót), mint korábban, és jobban is hasonlít a Zöld íjász New 52-es kinézetéhez.

Új főhadiszállás

Mivel az előző évadban fény derült arra, hogy az Arrowcave (mennyire hülye név ez) a Verdant szórakozóhely alatt található, Oliver Queen és csapata Ray Palmer irodaházába költözött. Az új évadban egy sokkal tágasabb főhadiszállással bír majd a Team Arrow, lesz hely tanácskozni, Felicity is nagyobb munkaállomást kap, és ha egy Batmobilnak nem is, de egy új Mercinek lesz benne hely.

Entertainment Weekly
Entertainment Weekly

Időkezelés

A negyedik évad 5 hónappal az előző eseményei után játszódik majd. Ez konkrétan ugyanannyi, mint amennyi a két szezon között a valóságban is eltelik (magic).

Új ármánykodó csoportosulás

A legújabb szezon a H.I.V.E. szupergonosz szervezetre fog koncentrálni.

Új főgonosz

Az új évad rosszfiúja a fentebb nevezett szervezet korábbi kémje, Damien Darkh lesz, aki egy éleselméjű szuperbűnöző és még Ra’as Al Ghul is tart tőle. Vicces, hogy a karaktert az a Neal McDonough alakítja majd, aki az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban a folyton szivarozó Dum Dum Dugant játszotta (és mellesleg feltűnt Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.-ben, illetve a Marvel’s Agent Carterben is).

The Comic Book Cast
The Comic Book Cast

Új mellékgonosz

Feltűnik majd a sorozatban Anarky, köznevén Lonnie Machin, aki egy kiemelkedő intelligenciával rendelkező hackert alakít majd. Az Alexander Calvert által megszemélyesített karakter már a második részben megjelenik, aki mindent megtesz majd azért, hogy Oliver Queen városát anarchiába taszítsa (s hogy imponáljon Damien Darkh-nak).

Unreality TV
Unreality TV

Új flashback

A sorozat eddig is két szálon futott, eztán is így lesz, bár tegyük hozzá, a múltban történtek sztorija az előző szezonban már kezdett kifújni. Ezúttal talán van remény némi izgalomra, hiszen Oliver előtörténete Coast City-be sodor minket, amely a Zöld Lámpás tevékenységének fő állomása, így talán van remény arra, hogy Hal Jordan feltűnik. Aki viszont biztosan megjelenik majd Coast City-ben, az Baron Reiter, vagyis Baron Blitzkrieg, a brutálisan erkölcstelen Shadowspire szervezet szupernáci vezetője (Jimmy Akingbola alakítja majd).

Comic Book
Comic Book

Olicity

Miután az előző szezon végén Oliver és Felicity elkocsikázott a naplementébe, számíthatunk arra, hogy egy párt alkotnak majd továbbra is. Jó lenne azonban, ha utóbbi megint az eszével tűnne ki, nem a rinyálásával.

Új hangulat

Erre azonban van némi realitás, a Zöld íjászt megszemélyesítő Stephen Amell San Diego-i Comic Conon egy közönségtalálkozón kifejtette, Oliver sokkal viccesebb és szarkasztikusabb lesz, s ez némiképp megegyezik majd a képregények Green Arrow stílusával.

Új városnév

A névváltoztatás, a képregényhű jelmez és hangulat visszacsempészése mellett még egy fontos változás vár ránk: Starling City ezentúl a megszokott Star City-re módosul. A bejelentést Quentin Lance megszemélyesítője, Paul Blackthorne tette meg Instagramján.

Instagram
Instagram

Új szuperhősök

A sorozatban feltűnik majd egy új side-kick, Mr. Terrific személyében, aki a képregényes alteregójával ellentétben a szériában meleg lesz, és idővel Felicity jóbarátjává válik, s ha már A.T.O.M. nem szerepel majd a következő évadban, kapunk valakit Echo Kellum megszemélyesítésében, aki nanotechnológiával foglalkozik. Nem ő lesz azonban az egyetlen szupererővel bíró hős Star City-ben, megismerjük Hawkmant, az egyiptomi Khufu herceg reinkarnációját, aki az idők folyamán felfedezte a “kilencedik fémet”, és így tett szert egyik képességére: a gravitáció manipulálására (értsd: repülésre). Az inkognitóban Carter Hall nevet viselő karakter a későbbiekben még említésre kerülő Hawkgirl szerelme. Rajtuk kívül megjelenik még John Constantine is, aki az NBC-től megkapott karakter, hiszen az egy évadot (és 13 epizódot) megélt szériából nem készül folytatás, így a főszereplő az Arrow-ban köt ki.

Nerd Repository
Nerd Repository

Speedy

A Vörös íjász/Arzenál maszkját ezentúl végérvényesen magára öltő Thea Queen mostantól hivatalosan is ezt a nevet viseli majd.

Diggle

Oliver Queen örökös side-kickje, John Diggle végre jelmezt kap, de nem biztos, hogy ez olyan, amilyenre a rajongók számítottak volna. Bőrdzseki és Magneto-sisak? Ne már!

The CW
The CW

Misztikum

A sorozat nyolcadik epizódjában tűnik majd fel ismét a Lazarus Pit, amely egyben White Canary megszületését/feltámadását is jelenti majd.

Legends of Tomorrow

Ez egyben azt vetíti előre, hogy az epizód A zöld íjász és a The Flash közös spinoffjának ágyaz meg. A DC’s Legends of Tomorrow című sorozata jövő januárban startol: itt a két szériában már feltűnt karakterek mellett teljesen újak is csatlakoznak a megalakuló szupercsapathoz, amelynek tagjai az A.T.O.M (Brandon Routh), Firestorm (Victor Graber), Captain Cold (Wentworth Miller), Heat Wave (Dominic Purcell), White Canary (Caity Lotz), Rip Hunter (Arthur Darwill), Jay Jackson (Franz Drameh), és Hawkgirl (Ciara Renée) lesznek.

Az igazi geekgasm: van esély brutális crossoverre?

Minden valamirevaló geek arra vágyik, hogy a különböző csatornákon futó DC-sorozatok végül találkozzanak. Hiszen fakadóan abból, hogy a képregény-kiadó kettéválasztotta filmes és tévés univerzumát (ráadásul a jogok nincsenek szétforgácsolva, mint a Marvelnél), az elvi lehetősége megvan a dolognak. Így a The CW-n futó A zöld íjász, Flash, majd a jövőre érkező Legends of Tomorrow szériák összefonódása már amúgy is kézzelfogható, plusz ehhez csatlakozik a már említett NBC-s Constantine, de nem nehéz elképzelni, hogy ha néhány évet átugrik a FOX-os Gotham, plusz betársul a CBS-es Supergirl, csuda crossover kerekedhet. Nem lehet tudni, hogy Stephen Amell a fan service miatt mondott ilyet, vagy a háttérben tényleg vannak ilyen elképzelések, de májusban egy interjúban kifejtette, könnyen elképzelhető, hogy a különböző sorozatok szereplői végül találkoznak egy nagy közös kalandban. Persze erre biztosan nem az Arrow negyedik évadában kerül sor, de nem lenne rossz…

A sorozat október 7-én indul újra a The CW csatornán.

administrator
Az első moziélményem a Gyilkos paradicsomok támadása volt, amitől gyerekként annyira rettegtem, hogy évekig nem is tévéztem utána. Lemaradásomat napi filmnézéssel kompenzálom, amikről nem szégyellek a 24.hu online hasábjain írni. Egyetemen tanítok, ahol a jövő firkásznemzedékét oktatom olyan fogásokra, miként kell Pumped Gabós mélyinterjúkat készíteni. Mellékállásban a legkirályabb hazai geek oldal, a Roboraptor szerzője vagyok, félek a zöld hernyóktól és a bohócoktól, akarok egy monociklit.