HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Roboraptor Podcast #31 – Oltári fiúk: oltári ötletek, oltári marhaságok

Egyházi iskola pubertáló képregényrajzoló fiataljai, falábú apáca, egy puma és a Spawn-alkotó Todd McFarlane animációs betétje egy filmben.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Minden, ami a képzelet világában él, megtestesül a valóságban. Vagy a valóság a képzelet része? Ez Francis és Tim életének nagy kérdése. A fiúk tizennégy évesek, és egy egyházi iskola diákjai. A tanárok és a srácok valódi, élő emberek, egészen addig, amíg a Francis által rajzolt képregényekben életre-halálra menő harcot vívó hősökként testet nem öltenek. A képregény azonban – lévén túl életszagú, obszcén és csélcsap – nem illik a katolikus egyház szigorához…

Viszont utóbbi alkotóelem lehetővé teszi, hogy illeszkedjen podcastsorozatunkba, hisz viszonylag kevés coming of age-film veszi a fáradtságot, hogy a kamaszfiúk életének fontos alkotóelemét, a képregényeket ily szervesen beemelje egy történetbe. Az Oltári fiúkról (The Dangerous Lives of Altar Boys) szóló adásunk SPOILERMENTES és nyomokban Spawn-alkotó Todd McFarlane-t tartogat.

HIRDETÉS

Meghallgatható YouTube-on, Mixcloudon, de az alábbi linkről le is tölthető.

administrator
Az első moziélményem a Gyilkos paradicsomok támadása volt, amitől gyerekként annyira rettegtem, hogy évekig nem is tévéztem utána. Lemaradásomat napi filmnézéssel kompenzálom, amikről nem szégyellek a 24.hu online hasábjain írni. Egyetemen tanítok, ahol a jövő firkásznemzedékét oktatom olyan fogásokra, miként kell Pumped Gabós mélyinterjúkat készíteni. Mellékállásban a legkirályabb hazai geek oldal, a Roboraptor szerzője vagyok, félek a zöld hernyóktól és a bohócoktól, akarok egy monociklit.