HIRDETÉS

HIRDETÉS

Game

Gameskút #4 – Videojátékból adaptált filmdömping következhet!

A Gameskút ehéten is kimérte a játékipar sűrűjét, és köztük több filmes hír ütötte fel a fejét, ami szolidan jelzi, hogy szeretnénk végre egy igazán ütős, játékadaptációs mozifilmet. Ha hihetünk a pletykáknak, el leszünk árasztva videojátékos adaptációkkal. Végre-valahára vállalható filmeket kapunk?

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ezen a héten is kimértük a játékipar sűrűjét, köztük több filmes hír ütötte fel a fejét. Szolidan jeleznénk, hogy szeretnénk végre egy igazán ütős, játékadaptációs mozifilmet… Ha hihetünk a pletykáknak, el leszünk árasztva videojátékos adaptációkkal. Végre-valahára vállalható filmeket kapunk?

  • Film készül a Metro 2033-ból!
  • Készül a második AC-film!
  • Készül a Half Life és Portal mozifilm is?
  • Az új Far Cry Primal térképe ugyanaz, mint az előző részé…
  • Keresztplatformos megoldás a Microsoft-tól

Film lesz a Metro 2033-ból!

Remélhetőleg a Dimitri Glukhovsky által írt regény (és az ebből készült videojáték) filmadaptációja 2033-nál előbb készül el, de annyit már tudni lehet, hogy a Metro 2033 film jönni fog a mozikba! (Abba meg „majdnem” biztos vagyok, hogy a hármas metró felújítása  addigra elkészül…na jó, nem.) A pletykák szerint a film producerei Michael De Luca (Dredd bíró, Szellemlovas) és Stephen L’Heureux (Sin City: Ölni tudnál érte) is lehetnek. Kíváncsian várjuk, hogy mi fog ebből kisülni, ugyanis az író szerint a producerpárosnak rengeteg jó ötlete támadt a projekt kapcsán – ehhez mi csak asszisztálni tudunk, hajrá videojátékos filmadaptációk! (Ó, csak az a Super Mario film ne lett volna…)

HIRDETÉS

Jön az Assasin’s Creed 2 mozi, de hol van még az első?

Még nagyon sok van hátra decemberig, de egészen izgatottak vagyunk, hogyan sikerül majd az első Assasin’s Creed mozifilm Michael Fassbender főszereplésével. Ám most már azt is tudjuk, hogy a Ubisoft filmesei hosszútávra terveznek a sorozattal.

960-heres-what-we-think-of-the-upcoming-assassins-creed-movie

Még meg sem jelent az első film, de már azt rebesgetik egyes források, hogy az Ubisoft tárt karokkal várja vissza Fassbendert a második rész forgatására, sőt, már le is van zsírozva a filmsztár visszatérése a második részre. Ennek mi csak abban az esetben örülünk, ha a decemberi AC mozi legalább azt a szintet eléri, amit a Prince of Persia-nak is sikerült produkálnia. Gyere Fassbender, ugorj ránk 3D-ben a bokorból, és pattanj be az Animusba!

Half Life és Portal mozifilm J.J. Abramstől

Ha más nem is annyira, de Abrams bácsi tud adaptálni, szerintem ehhez kétség sem férhet, a mostani videojátékból adaptált mozifilmes felhozatalból laza csuklómozdulattal képes lenne készíteni egy élvezetes filmet, főleg, ha jó az alapanyag. A Valve esetén ehhez kétség sem férhet, mert mind a Half Life mind a Portal óriási potenciállal rendelkezhetne filmes fronton is.

2016-03-14-image-4

Úgy látszik, hogy a két projekt ugyan több éve csöndben van, de mindezek ellenére mégis halad. Abrams elmondása szerint a forgatókönyvek íródnak, a gép pörög, az alkotók pedig nem pihennek, csupán készítik a filmet. Jómagam talán kíváncsibb is lennék Gordon Freeman univerzumot magára borító bio-kálváriájára (na így még sose jellemezte senki a Half Life-ot), mint a Portal-ra, a közelgő WOW, vagy az AC-filmre. És ahogy a Valve Steam-es eladásait nézzük, sajnos biztosan előbb készül el a két film, mint a két játék folytatása – legnagyobb bánatunkra.

Far Cry Primal – ugyanott játszódik, csak egy másik idősíkban?

Esküszöm, hogy nem akarjuk a Far Cry Primal-t szapulni, és csupán a véletlen műve, hogy másodjára kötünk bele két egymást követő héten a Far Cry szériába, de ami feltűnő és böki a csőrünket, azt egyszerűen ki kell mondani. Ráadásul nem csak nekünk, hanem a játékosoknak is feltűnt némi turpisság a Primal térképén.

far_cry_primal_etc_screenshot_20160303151245_2_nfh

Fent a Far Cry 4 térképe. Alant pedig a Primal-é.

far_cry_primal_etc_screenshot_20160303151245_1_nfh

Oké, nem vagyunk nagy földrajzi lemeztektonikai szakértők, de a pálya bizonyos pontjain kísértetiesen hasonlítanak a folyók, a tavak, a nagyobb tájegységek elhelyezkedése a negyedik rész mappáihoz. Kétféle értelmezés látott napvilágot az ügy kapcsán:
1. Ez az egész a játék „easter egg”-je, rejtett utalása az előző részékre.
2. Lemásolták az előző pályát és azt alakították át, hogy kicsit azért könnyebb dolguk legyen a Primal térképének elkészítése.
Na ja, nem is nagyon tudjuk eldönteni ezt a kérdést. De nem ám, ötletem sincs. Ígérem, többet nem szapuljuk a Far Cry-t.

Microsoft multiplatform- kísérlet

A Microsoft szerint lassan teljesen mindegy lesz, hogy milyen platformon, konzolon játszunk multiplayer-ben a barátainkkal, hiszen az Xbox One támogatni fogja a PC-t, és egyéb más konzolokat is (na vajon melyik másik konzolra gondolt a Microsoft?).

ps4-xbox-one_screenshot_20130913205833_2_nfh

Ez azért érdekes, mert manapság egészen kevés játék támogatja a keresztplatformos megoldást (leginkább kiemelkedő crossplatform játék pl. a Rocket League), főleg amiatt, mert ebben az esetben egyik-másik platform teljesítménybeli különbsége is kijöhet. A Microsoft azonban most újra meglebegtette a „mindenki tudjon játszani mindenkivel” lehetőségét, amit valószínűleg az E3-mon már bőszen fognak mutogatni, hiszen a konzoljuk natívan támogatja a cross-network megoldást is, ami szükséges az egymással, vagy egymás elleni játékhoz. Azért azt mindenki tudja, hogy nem ezzel érne véget a konzolháború, már ha valaha véget ér…

Kockuljatok sokat, de csak mértékkel! (Ilyen nem lehetséges, tudjuk, de azért hátha.)