HIRDETÉS

HIRDETÉS

Game

Gameskút #5 – A Sötét lelkeknek nem sok kihívója akad

Kiemelések az áprilisi megjelenésekből, villámhírek a játékok világából. Jó étvágyat hozzájuk!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az áprilisi felhozatal egy kicsit minden platform kedvelőinek, műfajnak kedvez, de egyiknek sem túlságosan. Ennek többek között a várva-várt Dark Souls III lehet az oka, aminek hasonló műfajú AAA-kihívója nem igazán akad. Van itt FPS, akció-RPG, viking-szimulátor és visszatérő régi jó barátaink az ezredforduló környékéről. Lássuk hát (szigorúan időrendi sorban), hogy mi várja a gamereket áprilisban.

  • Quantum Break
  • Dark Souls III
  • Banner Saga 2
  • Racthet & Clank
  • Star Fox Zero

De előtte villámhírek egy mondatban: A még megjelenési dátum nélküli Final Fantasy VII remake-jéről kiderült, hogy epizodikus lesz, de az is, hogy egy-egy teljes játékot jelent egy epizód, a Fallout 4 nyert az idei BAFTA Game Awards-on, az Attack on Titan játék pedig kapott egy amerikai megjelenési dátumot, (és reméljük, idővel európait is fog) lehet, hogy mégis lesz Fable Legends.

No, lássuk akkor az e havi merítést.

HIRDETÉS

Quantum Break – április 5 – PC/XBO

A Quantum Break lassan egy hete (április 5.) megjelent két platformra is, PC-re és XBO-ra, és úgy tűnik, a PC felhasználók számára nem sok örömet hozott, mivel a megjelenítés terén nem sikerült optimalizálni a játékot. Az XBO- felhasználók jóval elégedettebbek, ebből is látszik, hogy a PC-verzió egy nagyon másodlagos prioritás volt a játék esetében.

Műfaját tekintve akció-kaland FPS, következményekkel járó döntések, szellemi kihívás és egészséges mennyiségű csihi-puhi az, amit adni tud. Ha valaki úgy döntene, hogy kipróbálná, de pénzt nem szívesen ad ki érte, számítson arra, hogy a főszereplő kap egy kalózos szemfedőt, ugyanis a fejlesztők így fejezik ki az egyet-nem-értésüket a kalózkodással. (Az mondjuk kérdéses, hogy ez valóban büntetés-e, vagy csak jó reklám.)

quantum-break_3

Dark Souls III –  április 12 – PS4/XBO/PC

A nehézségéről elhíresült Dark Souls-sorozat harmadik része az áprilisi megjelenések közül talán a legtöbbek által várt cím. Japánban már március 23. óta elérhető, így már látható belőle gameplay, kritika, illetve speedrunok is. Az eddigi értékelések alapján a Dark Souls III a sorozat méltó és egyértelmű befejezése.

A gameplay terén történtek változások, a támadások dinamikusabbak lettek, a fegyverek terén történtek újítások, bejöttek a varázslatok, illetve a fejlesztők a Bloodborne eszköztárából is szemezgettek. A kellemetlenségek között feltűnik a fagyási sérülés.

DARKSOUL_facebook_mini

Banner Saga 2 – április 19, 21 – PC/XBO/PS4

A Banner Saga április vége felé visszatér a történet folytatásával az első rész hirtelen befejezése után. Sok változás nem történt az első játékhoz képest, viking barátaink ugyanúgy térnek vissza, ahogy hagytak bennünket pár évvel ezelőtt, így minden érdeklődő olvasónak ajánlom, hogy a kalandot az elejéről kezdje.

A Banner Saga egy kézzel rajzolt és mozgatott kaland, a rajzfilmek kedvelőinek kellemes élményt nyújt, a játékmenet pedig érdekes összetétele a körökre osztott csatáknak és a vándorlás közben adódó döntéshelyzetek megoldásának.

shipwreckbattle3png-dec409_765w

Ratchet & Clank – április 20 – PS4

Az első játék újragondolása, amit eredetileg 2015-re ígértek, de a hamarosan mozikba kerülő film miatt végül átcsúszott az idei évbe. Ez idő alatt még maradt idő fejlesztgetni, finomítani a játékon, így minden esély megvan arra, hogy jól is sikerül.

A grafika szép és meseszerű, a játékmenet pörgősnek tűnik. A már ismert és szeretett karakterek mozis és videojátékos két fronton történő támadása jó eséllyel fog a kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak is kedvezni. Mivel PS4- exkluzív, így a Sony eladásait hivatott kicsit felpörgetni, remélhetőleg minőségi tartalommal.

Star Fox Zero – április 22 Wii U

A Star Fox Zero a hatodik játék a franchise-ban, de a fejlesztők szerint se folytatás, se előzmény, de nem is igazán remake, szóval joggal tehető fel a kérdés, hogy akkor most pontosan micsoda. Április 21-én kiderül. Wii U-exkluzív, gameplay már nézhető belőle. Mindenki, aki szereti a rókákat és a robotokat, és rendelkezik megfelelő konzollal, hónap végén elégedett lesz.

starfoxzero