HIRDETÉS

HIRDETÉS

Könyv

A nagy budapesti zombiapokalipszis igaz és hiteles kronológiája

20 héten keresztül élvezhettétek A nagy budapesti zombiapokalipszis igaz és hiteles történetének (ANBZIÉH) eseményeit, a novellasorozatot pedig stílusidegenül ugyan, de időlegesen évadszünettel felfüggesztettük, sőt, cliffhangerrel hagytuk abba. A második évad eljöveteléig a könnyebb eligazodás kedvéért összefoglaljuk, mi is történt a 20 epizód alatt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Október 22.

Megkezdődnek a híradások egy vírusról. (1.)

Október 23.

21:37
Egy Laci nevű figura egy Aladár nevű ürgének beszámol az 1986-os zeberepárkányi zombitámadásról a Dongóban. Bejön egy rémült nő, aki elmondja, hogy a Pozsonyin csövesek kezdtek el megenni egy embert. (6.)

Október 24.

15:36
Feri bá nem tudja elérni fiát, Macit és menyasszonyát, Zsuzsit Beregszászból. Danival sikerült beszélnie, de nincs semmi új infója. (7.)

HIRDETÉS

19:00 körül
Tömegesen feltámadnak a halottak. (1.)

20:00 körül
Vészjelzés a Kossuth Rádióban, amelyben arra kérnek mindenkit, hogy a következő 24-72 órában ne mozduljanak ki. (1.)

20:14
Rendőrattak a Ludovikánál, rendőrök vs. zombik vs. zombik rokonai felállásban, amelynek során Máté eszméletét veszti. (4.)

budapest2

Október 25.

06:50
Feri bá elmegy ételt és fegyvert szerezni. A szomszédja, Vászja, aki a kelet-ukrajnai haderők századparancsnoka, elmondja neki, hogy zombitámadás történt, és szerinte a vírust Csecsenföldön adtak be a katonáknak. (7.)

08:00 körül
Maci és Zsuzsi hazafelé tartanak wellness-hétvégéjükről, Dani és Maci telefonbeszélgetése (tájékoztatás a zombiapokalipszis kezdetéről). Máté felébred a patológián. (12.)

08:10
Maci és Zsuzsi elveszítik egymást a Mechwart ligeti Roni ABC-nél, Maci a patológián ébredő Mátéval beszél telefonon. (245.)

09:10
Maci a Roniban ragad. A kisbolt egyik dolgozójával, Ágival felmennek Maci haverjához, Krisztiánhoz. A rendőrség megtisztítja a Margit körutat. (8.)

09:59
Dani megkezdi lamentálását a zombiapokalipszis túlélőtechnikáiról. (1.)

Napközben
Zsuzsi a Dongóba keveredik, a tulaj Balázzsal dumálnak meg isznak. Balázs a nap végén hazamegy a családjához. (5.)
Maci átmásolja Krisztián térképeit és nekivág Ágival a metróalagútnak. (8.)

18:00
A kormány kijárási tilalmat vezetett be a szükségállapot mellé. (2.)

20:48
Macinak agyrázkódása volt a metróalagútban. Ágit megharapták. (8.)

23:35
Dani és Zsuzsi telefonbeszélgetése arról, hogy a Dongóban ragadt Zsuzsi fegyvereket szerez. (35.)

a nagy budapesti

Október 26.

00:13
Dani lamentál azon, hogy miről beszélt Zsuzsival. (3.)

02:09
Maci ismét megébred az alagútban, majd ismét visszaalszik. (8.)

03:49
Máté levonja a következtetést, hogy megharapták. Ferencvárosban nincs áram. (4.)

04:14
Zsuzsi elindul Danihoz. (5.)

04:34
Maci ismét megébred, Ági már lázas. (8.)

05:15 előtt
Zsuzsi fegyvert szerez. (5.)

06:00 körül
Máté összefut az első fosztogató bandával, akik színes tévéket zsákmányoltak. (4.)

06:34
Dani főz, majd tovább lamentál. Bandi, a lakótárs mostanra teljesen átváltozott. (3.)

07:01
Zsuzsi a Blahára indul. Az első nyugdíjasok fosztogatni kezdenek. (5.)

07:02
Ági átváltozik, Maci megöli. (8.)

07:07 körül
Zsuzsi a lépcsőházban Mátéra lő. (45.)

07:08
Zsuzsi dörömböl Daninál, majd Máté dörömböl Daninál. Dani beengedi Mátét. (34.)

07:10 körül
Zsuzsi és Dani csókja. (5.)

07:14
Dani megműti Máté fejét, kiderült, hogy nem lett zombi. Ezután Dani bejelenti, hogy ő nem Macit, hanem Miklóst megy megmenteni. (49.)

07:50
Maci konstatálja, hogy fél óra múlva elveszíti az eszméletét. Sikerül beszélnie Zsuzsival. Kiderül, hogy Ági átváltozását csak képzelte. Nem sokkal később sms-t ír, hogy a Tisza bolt pincéjében lesz. (589.)

07:52
Zsuzsi és Máté elindulnak az Astoriára Maci kiszabadítására, Dani az RS9-be. (9.)

08:15
Miután Zsuzsi és Máté kiszabadította az ájult Macit a Tisza pincéjéből, a honvédség berobbantja az összes metróalagutat, ezért kénytelenek szétválni. Zsuzsi és Maci az ELTE BTK-ra mennek, Máté járműért. (10.)

a nagy budapesti

09:40
Feri bá zombikat irt. A járvány Beregszászra is begyűrűzött. A csata után megtudja, hogy Maci a metróban ragadt. (7.)

09:46
Zsuzsi a félájult Macival végül mégsem az ELTÉ-n, hanem a Károli BTK-n talál menedéket, Atesz a portás segítségével. Úton odafelé az Astorián felvételt készítenek arról, hogy valaki a Nemzeti Múzeum kertjében irányítja a zombikat. Az intézmény rádióstúdiójában szerelmük szárba szökken (11.)

10:02
Dani találkozik az RS9-nél Miklóssal, aki bevallja, megidézte a Nagy Cthulhut. Dani először hitetlenkedik, majd betöri az RS9 melletti Sunny Dinner kirakatát. Eltorlaszolja a lyukat, megkeresi az étterem irodáját és bezárkózik. (12.)
Máté az unokatestvérei lakásában keres menedéket, a Baross utca 45.-ben. Végül egy zombivá vált csipőproblémás kisnyugdíjas, Klárika néni lakásában húzza meg magát, és levest főzt. (14.)

14:58
Klárika néni lakásába martalócok érkeznek, Mátét meg akarják ölni, de végül beveszik maguk közé. (14.)

19:38
Kiderül, hogy Maci és Zsuzsi nincs egyedül a Károlin, elpusztítanak egy zombivá vált takarítónőt, és megismerkednek a Medievisztika Tanszék professzorával, aki arra kéri őket, szerezzenek neki egy zombit, akin kipróbálhat egy vudu varázsigét. (13.)

Október 27.

00:13
Dani befejezi búcsúlevelét. (12.)

00:16
Dani a Rumbach Sebestyén utcai zombik elé veti magát. (12.)

00:17
Dani találkozik jövőbeli énjével, aki megmenti a zombik öleléséből, Jövő-Dani közli, hogy Macival 2037-ben az Ellenállás vezetői lesznek. Dani a jövőbeli Konkol Mátétól ellenanyagot kap, hogy ne változzon át. (20.)

00:35
Máté és a bandatagok majdnem elütik az úttesten kószáló Danit. Máté korábban azt hazudta, vírusokkal foglalkozó mikrobiológus, így ráveszi őket, hogy vigyék magukkal a zombinak tűnő lényt, hogy kísérletezhessen rajta. (19.)

02:13
Máté, a bandatagok és a zombinak tűnő Dani egy zuglói panellakásban vackolják el magukat. Máté arra biztatja Danit, hörögjön tovább, tettesse magát zombinak, különben megölik. (19.)

07:24
Maci szerez magának egy limitált kiadású Mester és Margarita kötetet, mielőtt Zsuzsival, Atesszel és a professzorral máglyát raknak a könyvtár könyveiből a Károli udvarán, hogy elpusztítsanak hetven betévedt zombit. (15.)

The_House_of_Leaves_-_Burning_4

09.15
Feri bá Beregszászon elmegy gombázni, vadászni, majd az ukrán-magyar határra indul, ahol az öccse katonai autószerelőként dolgozik. (16.)

09:45
A professzor kipróbálja a vudu varázsigét egy zombin, de az nem használ. Zsuzsi bevallja Macinak, hogy megcsókolta Danit. Maci feldúlt. (15.)

13:43
Maci és Zsuzsi elhagyják a Károlit, és az Astorián hagyott kocsijukért mennek. A Nemzeti Múzeum mögött a Károlyi-palota tetejéről valaki egy sniperrel lelő egy zombit, megmentve Zsuzsit, de újabb élőhalottakat szabadít rájuk. (17.)

15:58
Maci és Zsuzsi autója menthetetlen, de elcsórnak egy gazdátlan rendőrautót. A Rumbach Sebestyén utcában megtalálják Danit, Máté bandájának egyik tagja egy puskatussal leteríti Macit. (17.)

15:59
Máté az egyik bandatagot fejbe-, egy másikat gyomron lövi. A bandavezér Gyulát futni hagyja. (19.)

16:01
Máté, Zsuzsi, az ájult Maci és Dani utóbbi lakására mennek. Mindenki leheveredik valahová, Máté lemegy a kisboltba kaját és vizet fosztogatni. Gyula követi, hasba lövi. A sérült Mátét széttépik a zombik. (19.)

16:16
Aladár a Dongóban maroknyi társasággal együtt próbálja átvészelni a napokat. Tudomást szerez a városban lévő eseményekről, például a Hélia szálló teljes felrobbanásáról. Valaki be akarja indítani a Szaturnusz-tervet. (18.)

szat

16:20
Dani lakásának lépcsőházát elözönlik a zombik. A jövőbeli Konkol Máté figyelmeztetni akarja Danit, Macit és Zsuzsit a veszélyre, de utóbbi támadónak véli, s ezért fejbelövi. Danit felhívja főszerkesztője, Norbi, hogy azonnal menjen be a szerkesztőségbe, mert túszul ejtették őket. (20.)

19:28
Feri bá és az öccse feltuningolnak két katonai UAZ-t. (16.)

22.43
Feri bá és neje elhatározzák, Budapestre indulnak az UAZ-zal. (16.)

administrator
Az első moziélményem a Gyilkos paradicsomok támadása volt, amitől gyerekként annyira rettegtem, hogy évekig nem is tévéztem utána. Lemaradásomat napi filmnézéssel kompenzálom, amikről nem szégyellek a 24.hu online hasábjain írni. Egyetemen tanítok, ahol a jövő firkásznemzedékét oktatom olyan fogásokra, miként kell Pumped Gabós mélyinterjúkat készíteni. Mellékállásban a legkirályabb hazai geek oldal, a Roboraptor szerzője vagyok, félek a zöld hernyóktól és a bohócoktól, akarok egy monociklit.