HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Sorozat kibeszélő: The Walking Dead 7×3 – Daryl olyat tett a, amire mi se számítottunk

A hetedik évad harmadik részében Negan igencsak próbára tette a sorozat sokak által kedvelt badass-karakterét. Spoileres kibeszélő következik, amihez fontos az új szezon első három epizódjának ismerete.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az előző rész ott ért véget, hogy Carol „kapott” egy pecót a Királyság közelében, előtte pedig Darylt magukkal vitték túszként a Megmentők. A soron következő harmadik rész utóbbi szereplőre koncentrál, akinek nem különösebben válogatott, de mindeképpen kellemetlen kínzást kell elviselni zenés formában. Negan terve ugyanis az, hogy őt is megtörje, mint ahogy őelőtte már sokan másokat is.

Az égett arcú csávóra emlékszel? Na, az nem is olyan rossz arc!

Úgy tűnik, a polgári nevén Dwightnak nevezett szőkeség lehet Daryl leendőbeli legnagyobb ellenfele vagy harcostársa. Én inkább az utóbbira tippelnék, hiszen amint megpróbáltuk felfejteni lentebbi kibeszélő videónkban, valószínűleg Dwight is csak egy szála annak a végtelen alá/fölérendeltségi hálónak, amelyet Negan szövögetett az elmúlt pár évben és ahol sokkal jobban jársz akkor, ha hagyod, hogy a főnököd dugja a feleséged és közben szolgálatot is teszel neki.

Leaglábbis Dwightnak ezen kellett keresztül esnie, hogy életben maradhasson (ex)feleségével együtt. Számomra instant új kedvenc szereplővé vált, pusztán csak attól, hogy eddig elég ellentmondásos karakter. Az ilyen figurák tudnak később érdekes csavarokat, színeket vinni a sorozatba. Dwight láthatóan inkább a körülmények áldozata, mintsem önként önmagát szolgasorba rántó szereplő. Ezen persze azért hosszan el lehet vitatkozni, hiszen milyen ember adja oda önként a feleségét valaki másnak? Ja, de hát cserébe Negan mindkettejük életét meghagyta. Ráadásul a rész egy pontján hidegvérrel fejbelő hátulról valakit, akit akár meg is menthetett volna. Vagy nem?

HIRDETÉS

the-walking-dead-dwight-killed-denise

Mindenki Negan csak én vagyok Daryl

Az az ember, aki az alant hallható daltól nem őrül meg, nagyon-nagyon rövid belül… nos az Daryl.

A fenti dal harminc percesre van loopolva, a sorozat saját idejében viszont vélhetően sokkal-sokkal többször hangzik el – egyfajta kínzási módszer, amivel hogy-hogy nem, de az a cél, hogy Darylt olyan szinten kikészítsék, hogy amikor Negan felteszi neki a NAGY KÉRDÉST (mi a neved?), Darylnek elméletileg megtörve azt kéne mondania: Negan. De azt már régóta tudjuk róla, hogy nem fekszik le akárkinek. Főleg nem egy olyan figurának, aki előtte módszeresen verte szét egy jóbarátja fejét egy baseball-ütővel, erről pedig az ügyeletes kutyájával vitet képet főhősünknek.

Azt hiszem, hogy ha volt valaha holtpont Daryl vergődésének ideje alatt, akkor ez lehetett az, hiszen a sorozat történelmében először láttuk érzelmileg így megnyilvánulni a karaktert. Ezek után viszont nem csoda, hogy Negan kérdésére (Mi a neved?) a válasz csak annyi: Daryl. Negannak tetszik ez a fajta elszántság, és az, hogy még nem ölte meg, csak annyit jelent, Darylnek sokkal rosszabb dolgokat kell majd még elviselnie a zenehallgatásnál és a kutyahúskonzerven kívül.

Kérdés, kérdés hátán, válaszok meg valahol nagyon messze

Már az évadnyitó is azt ígérte, hogy itt nem lesz kec-mec, a valaha volt legsötétebb és legkilátástalanabb évadot fogjuk látni. Noha ebbe némi fényt hozott a Királyság, mégis azt hiszem, hogy sokáig fogunk rettegni még Negantől, és nem Glenn, valamint Abraham voltak az utolsó főszereplők, akiknek harangoztak. Szó se róla, Darylt már csak eladási szempontból is érdemes megtartani, hiszen rajtam kívül még kb. egymillió ötvenes nő és tinilány imádja őt, ezért a sorozat készítői valószínűleg retteghetnének a népharagtól ha meglépnék Daryl megölését. És persze Negannek sem lenne kivel játszania. De mi lesz most? Darylt sikerül megtörni? Dwight végül jó útra tér? Neganról KI FOG DERÜLNI VALAHA VALAMI SZEMÉLYES?

Ezekről filóztunk a legutóbbi The Walking Dead-Kibeszélőben Muchichka kollégával:

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.