HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

A Nagy Jumanji-Kvíz – Welcome to the Jungle!

Jumaji  idén decemberben érkező folytatása sajátos módon igyekszik kifejezni tiszteletét Robin Williams karaktere előtt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az 1995-ös klasszikusban Robin Williams a férfi főszereplőt, a felnőtt Alan Parrisht  alakította – nem is az első főszerepe volt „családi” kalandfilmben: az 1991-es Hookban például Peter Banning szerepét játszotta. Még a dzsungelből előkerülő Alan kosztümje is nagyban hasonlít Peter Pan öltözékére. A 90-es években a vígjátékok mellett drámai szerepeket is vállalt, melyekben legtöbbször traumán átesett, vagy különc karaktereket, apafigurát alakított. A komikumra rendkívül fogékony színész depresszióban szenvedett, mely végül 2014 augusztusában bekövetkezett öngyilkosságához vezetett.

@Buisness Insider

Dwayne Johnson korábbi kijelentését, miszerint a Jumanji folytatása tiszteletadás is Robin Williams előtt, Jack Black is megerősítette. A színész, aki a filmben Shelly Oberon professzor szerepét alakítja majd, azt nyilatkozta, hogy meg fogják idézni Robin Williams karakterét, mégpedig a dzsungelben hagyott „jeleken” keresztül. Ugyanis az új film cselekménye nagyrészt abban a dzsungelben játszódik majd, amelyben Alan Parrish egy emberöltőnyi időt eltöltött, teljesen egyedül, míg Judy és Peter rá nem találtak a Jumanjira a padláson. Vajon milyen nyomokat hagyott Alan  Jumanji dzsungelében – azon túl, hogy elhagyott kunyhóját meg fogják találni? Kőbe vésett „Itt járt Alan” feliratot, vagy turista jeleket a fákon, és hozzá tartozó útmutatót a dzsungelhez? Az is kézenfekvő kérdés, hogy találkozunk-e még Van Pelttel, a vadásszal, hiszen mikor Alan visszatért Brantfordba, és a játék során megjelenik a vadász, már tudja, hogy ki ő, és mire számíthat tőle, mintha ismerné. Így logikus a feltételezés – és mivel a játék tokjának bal felső sarkában is ott van a képe, hogy Van Pelt Jumanji dzsungelének elengedhetetlen kelléke. Ugyanúgy, ahogy a vérszomjas vadállatok, a halálos mérgű virágok, és gyilkos indák. Állítólag ez a film, sokkal veszélyesebb is lesz, mint az eredeti.

Jumanji indahouse

Természetesen a film haladni kíván a korral, így már nem társasjátékon keresztül jutnak el hőseink a dzsungelbe, hanem egy régi konzoljáték egyik kazettáján bukkannak a játékra. (Már várom a következő 5-10 évvel későbbi folytatást, amikorra talán eljutunk odáig, hogy a Jumanji már egy másolt CD-n fog terjedni.)

HIRDETÉS

Még 2005-ben jelent meg Jon Favreau rendezésében a Zathura – Az űrfogócska, melyet afféle Jumanji 2-nek lehet tekinteni – legalábbis egy ideig futott ezen a munkacímen. Az adaptált regényt szintén Chris Van Allsburg írta, csakúgy mint a Jumanjit, és ugyanazt az alapgondolatot viszi tovább: két testvér rátalál egy társasjátékra, és elszabadul a pokol… pontosabban most a dzsungel helyett az űr. Közel sem volt olyan emlékezetes film, mint a Jumanji, leszámítva azt a jelenetet, amikor Kristen Stewart jégszoborrá fagyva leesik a lépcsőn. Viszont ebben az esetben meghagyták a társasjátékon alapuló koncepciót. Pedig 10 év eltelt, és az űr tematikába bőven beleillett volna a nintendós átültetés.

Zathura Board Game
Zathura (2005)

Úgy tűnik Jumanji-folytatás törekszik majd az eredetit nem megcsúfolni, mint néhány reboot az utóbbi időből. Joggal várhatunk egyértelmű és kevésbé nyilvánvaló kikacsintásokat a ’95-ös klasszikusra, ezért nem árt majd újra elővenni és leporolni a Jumanjit. Hogy kipróbálhassátok, mennyire emlékeztek pontosan az eredeti filmre, összeraktunk nektek egy 20 kérdésből álló kvízt, íme:

Képek forrása: 1, 2, 3