HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

The Flash/Arrow: 2./4. évad Pilot – A DC tévés szuperhősei visszatértek!

Öt hónap várakozás után visszatértek a képernyőre a DC szuperhősei, Flash és az Íjász, hogy odacsapjanak a városaikban tevékenykedő ellenségeknek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Öt hónap várakozás után visszatértek a képernyőre a DC szuperhősei. A The Flash és A zöld íjász sorozatok kiegészülve a 2016-ban érkező Legends of Tomorrow-val lassan olyan komplex univerzumot hoznak létre mint amit a Marvel Studios csinál mozis szinten. De lássuk miként szerepeltek az évadnyitó epizódok!

The Flash – A magányos hős rájön, hogy egyedül nem megy

CNMIK6fW8AAONJz
CW

A The Flash alkotói tanulva A zöld íjász előző három évadának hullámzó teljesítményéből, egy könnyed, mégis helyenként drámaibb betétekkel tűzdelt, jó tempójú és hangulatú sorozatot hoztak létre. A legutóbbi évad záróakkordjaként egy óriási fekete lyuk fenyegette éppen Central City-t, az készítők pedig nemes egyszerűséggel ott hagyták abba a részt, hogy Flash nekirugaszkodik megoldani a problémát… A sorozat, különösen az évad vége felé igazán izgalmas, összetett és csavaros forgatókönyvvel operált, ami kifejezetten élővé tette a történetet. Külön kiemelném azokat a részeket amelyben Arrow-val közösen oldanak meg ügyeket. Akkor látszott ugyanis egyszerre a két sorozat különbözősége, saját karaktere és az, hogy mégis van helyük egymás mellett.

Az új epizód 5 hónappal játszódik a legutóbbi rész után (ahogy a valóságban is) és Flash egyedül tevékenykedik Central City-ben. Nem is annyira rossz fiúk elfogásán ügyködik mint a Szingularitás (a nagy fekete lyuk a város felett) okozta károk rendbetételén. Éjszakánként ajtót szögel, falat fest vagy lambériát fektet. Mindez köszönhető egy súlyos lelkiismereti válságának az előző évad végi eseményeknek köszönhetően. Korábbi csapata szétszéledt, Cisco beáll a rendőrséghez Joe mellé, mint tudományos szakértő, Iris éppen felfelé tör újságírói karrierjében, Caitlin pedig egy magánlaborban öntöget löttyöket kémcsőből kémcsőbe. A város polgármestere a Flash tiszteletére rendezett ünnepségen készül átadni a város kulcsát az ünnepelt szuperhősnek, ám egy Atomzúzóra keresztelt metahumán alaposan keresztülhúzza a számításokat.

HIRDETÉS

A sorozat jövője kecsegtető lehet azok számára is, akik kevéssé ismerik a képregényeket, mivel nem egy olyan, az előző évadra visszaható esemény történik, amik alapjaiban változtatják meg akár egy-egy karakterről vagy történetszálról az elképzelésünket. Itt van mindjárt a Szingularitás, amely nemcsak szétbarmolt kávézókat, hanem abszurd időanomáliákat is hagyott maga után. Még Reverse Flash is tiszteletét teszi bizonyos formában, amivel karaktere egyszerre mélyül, és old fel bizonyos problémákat. A nyitóepizód kissé komorabb, kissé nehezebb mint az eddigiek, de semmit nem veszített feszességéből, és komplexitásából, úgy a karakterek, mint a történet szintjén.

A zöld íjász – A kertvárosi idillből vissza a betondzsungelbe

11950240_605739956230707_2130469632650908219_o
CW

Oliver Queen és Felicity Smoak a tökös high-tech szuperhős létükből kiköltöznek a kertvárosba és belevetik magukat a kerti partyk, a tévé előtt döglés valamint a szuflé és tojásrántotta készítés rejtelmeibe. Ex-csapattársaik tovább aprítják a Star Cityre keresztelt városban az ellent. Hivatalosan ugyan Arrow elhalálozott, (természetesen a sorozat nézői pontosan tudják, hogy mi történt) de minden eddiginél nagyobb szüksége van most rá csapatának és nem utolsó sorban városának. Egy Szellemek névre keresztelt állig felfegyverkezett militáns szervezet tagjai sorra rabolják ki a legfontosabb pénzintézeteket és fegyverraktárakat, mígnem a szálak Damien Darhkig vezetnek, akiről mindössze csak annyi derült ki az előző évadból, hogy maga a nagy Ra’s al Ghul is tart tőle.

Egy korábbi cikkben megpróbáltuk megjósolni, hogy miben lesz más a következő évad mint az eddigiek, nos örömmel jelentem, hogy blogunk Arrow szakosztálya remekül vizsgázott, minden ponton bejöttek a jóslataink.

Az évadnyitó súlyos magánéleti feszültségekkel van tele, ami elsősorban (a Magneto bukfenc-sisakot birtokló) Diggle és Oliver között eszkalálódik. Felicity és Oliver kapcsolata irigylésre méltó, ám félő, hogy hiába döntenek közösen arról, hogy visszatérnek a szuperhősléthez, ez a későbbiekben még súlyos ellentéteket húz közéjük. Thea végérvényesen ki akar kerülni mindig féltő bátyja ölelő kezei közül, ám nagyon úgy néz ki, hogy előbb indulatkezelési problémáit kéne megoldania.

A rész sokat ígér, főleg annak fényében, hogy ezúttal sem marad el a Flash/Arrow crossover, igaz ezúttal nem kell semmi nagyszabásúra gondolni, a két város élete azonban könnyen lehet, hogy előbb fog összeforrni, mint azt várnánk.

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.