HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film Magazin

A Roboraptor szerint: 2016 legjobban várt geek-filmjei – Ez az év is a szuperhősökről fog szólni

Ez az év is a szuperhősökről fog szólni túlnyomórészt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Deadpool – Február

A nem túl jól sikerült Farkas: Kezdetekben nyújtott alakítása miatt ugyan tarthattunk egy ideig a Ryan Reynolds által megformált Deadpooltól, de ezek a félelmek az első trailer érkeztével eloszlottak.

Büszkeség és balítélet meg a zombik – Február

HIRDETÉS

Jane Austin klasszikus regényét 2009-ben gondolta újra Seth Grahame-Smith regénye. A trailer alapján egy könnyed, remélhetőleg tréfás és fülledt hangulatú zombi-parafrázist fogunk kapni. Jó lenne, ha valaki életet tudna lehelni a műfajba.

Batman Superman ellen – Március

Zack Snyder újragondolt DC-univerzumának következő állomása a sötét lovag összecsapása a kryptoni istenséggel, mely a trailer tanúsága alapján sokkal inkább fog egy idő után szólni arról, hogy miként veszik fel közösen a harcot Lex Luthorral és az általa feltámasztott Abomination Doomsday-jel!

Amerika Kapitány: Polgárháború – Május

Mondjuk ki: a rész, amelyben nagy eséllyel meghal Amerika Kapitány – amennyiben a képregényekből indulunk ki. Mindenesetre annyi biztos, hogy fontos film lesz az utolsó Amcsó Kapcsó-mozi az MCU-ban, hiszen sok feladata van: lezárni egy trilógiát, bevezetni néhány új karaktert (Fekete Párduc, Pókember) és valamiképp felfesteni a soron következő Bosszúállók-filmet.

X-Men: Apokalipszis – Május

Bryan Singer az egyetlen ma élő rendező, aki szemmel láthatóan nem csak szereti, hanem érti is az X-Men univerzumot. Az X-Men: Elsők, és Az eljövendő múlt napjai után, a trilógiazáró darab hasonlóan az előzőekhez grandiózusnak ígérkezik, ráadásul a kiszivárgó képek alapján az egy négyzetméterre jutó mutánsok száma is igen magas lesz.

Öngyilkos osztag – Augusztus

A Batman Superman ellen világában egy titkos kormányprogramnak köszönhetően egyesítik Batman legnagyobb ellenségeit, hogy bevessék őket egy minden eddiginél nagyobb fenyegetés miatt. Nagy eséllyel nem biztos, hogy szerencsés összezárni kilenc darab pszichopatát egymással, pláne ha Joker is köztük van.

Legendás állatok és megfigyelésük – November

Az eredetileg a Harry Potter univerzumban létező fiktív tankönyvet Eddie Redmayne főszereplésével mutatják be az év vége felé. Miután a tankönyv kb. 78 oldal és nincs A5-ös méretű, érthető, hogy forgatókönyvvé gyúrása eltartott egy ideig. Tihanyi Marcsi kollégánk emitt értekezik hosszabban a filmről.

Doctor Strange – November

YrgPAVO

A Doctor Strange-moziról egyelőre csak néhány jelenetfotónk és egy főszereplőnk van Benedict Cumberbatch személyében. Annyi felvezetést már kapott a karakter, hogy megemlékeznek róla az Amerika Kapitány 2-ben, de ez olyan minimális, hogy sokan talán észre sem vették. Mindenesetre az egyik legvárósabb film, hiszen a Marvel végre bevezeti a mágiát a filmjeibe, ami nagy eséllyel nem kis bonyodalmat fog okozni.

Star Wars: Rogue One – December

A Gareth Edwards rendezésében érkező első Star Wars spinoff-filmnek már premierdátuma és egy alig egy perces teasere is van. Ezen kívül annyi biztos, hogy azokról a lázadókról fog szólni, akik elrabolják az Első Halálcsillag terveit, tehát a történet még az Egy új remény előtt játszódik. Bízvást lesz olyan jó, mint az Ébredő Erő!

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.