HIRDETÉS

HIRDETÉS

Game

Gameskút #2 – Bill Gates akármilyen „menő”, nincs ízlése játékok terén

Egy újabb (jubileumi), összességében MÁSODIK Gameskút csak Nektek, csak itt. Egyébként: melyik játék Bill Gates kedvence? Mi se hittünk a szemünknek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Íme a MÁSODIK Gameskút csak nektek, csak itt! Ám amennyire boldogok vagyunk, hogy megoszthatjuk veletek a játékvilág legfontosabb heti eseményeit (sőt, egy új szerkesztőlány is csatlakozott a hordához, aki előszeretettel játszik a nem mainstream címekkel), annyira semmi sem történt a héten játékos téren. Na jó, ez túlzás, de nem árasztottak el minket jobbnál jobb információkkal, maximum Bill Gates kedvenc játékával, ami számomra döbbenet. De azért van miből csemegézni, nézzük, miből élünk a héten:

– Bill Gates mivel játszik a legszívesebben?
– Mi lett az Év Játéka a 19. DICE Awards-on?
– Játékfejlesztés az egyetemen
– Heavy Rain PS4-en
– Forza Motorsport akár PC-n?

Bill Gates kedvenc játéka

Kezdjünk egy könnyen befogadható hírrel. Bill Gates történetesen nem egy nagy gamer, de néhanapján ő is szeret játszani. Tény, hogy nélküle nem tartana itt sem a Microsoft, sem pedig a számítógépek szoftvervilága, de az öreg néha azért szeret leülni valamivel nyomulni. Vajon mi lehet ez a cím? A legújabb COD-ok? Valami stratégia, vagy Diablo-val csapatja és húz ki karikat hetvenre fél óra alatt? Vagy esetleg szimulátorozhat? Greg Canessa, az Xbox Live Arcade egyik fejlesztője most elárulta a nagy titkot!

HIRDETÉS

Bill-Gates-Microsoft-Windows-95-1024x576-62721b18551d6708

Hát, nem… Bill Gates ennél sokkal causal-abb. Egyik egyértelmű kedvence a Zuma Revenge, mint az XBLA egyik ismert árkádjátéka, amelyben egy zöld béka egy sávon köpködi ki magából a különböző színű labdákat, amik körülötte kígyózva közelítenek felé. Ha a labdát a megegyező színű labdára köpjük, akkor eltűnik – akár a Tetris egyik módozata is lehetne, mindenesetre az öreg Bill annyira kedveli, hogy a játék fejlesztésekor ő találta fel a benne található „színvak módot”, mert hogy a Microsoft exfejese színvak is . Mondtam én, hogy döbbenet.

Heves esőzés nextgen konzolon – Heavy Rain megjelenés

A történetmesélős, válaszolgatós játékok királya (nem, most nem a Telltale-ről van szó), a Quantic Dream belecsap a lecsóba Playstation 4-en is, hiszen a Beyond Two Souls (videó) után a Heavy Rain is elrajtol az új-generációs konzolon. És hogy mikor kezdhetjük a nyomozást? Március 2-án kerül a digitális boltok polcaira, felújított formában („remasterelve”), sőt, együtt, a Beyond Two Souls-al egy csomagban is kapható lesz, egészen kedvező áron. Szerintem vétek kihagyni bármelyik Quantic Dream játékot, így mindenképp tudom ajánlani azoknak, akiknek anno kimaradt ez a két cím.

PS4-Heavy-Rain-Beyond-Two-Souls

Tanulj játékfejlesztőnek!

A szegedi Tudományegyetem Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszéke egészen remek projektbe kezdett bele, név szerint a játékfejlesztésbe, mint felvehető kurzusba. Magyarországon sajnos rendkívül ritka az ilyen fajta kezdeményezés, de úgy tűnik, hogy a tanóra sikeres lesz, hiszen első körben már ötször annyian jelentkeztek rá, mint ahányan elfértek volna a tanórán.

C_evszammal

Az ötlet egy volt diáknak jutott eszébe, aki a Facebook-on osztotta meg gondolatait a többiekkel, miszerint a Unity nevű játékfejlesztői motor nagyon könnyen tanulható volna, ráadásul a hallgatók is biztosan örülnének, hogy valóban, immáron „játszva tanulnak” majd az egyetemen valami értelmes dolgot is. A kurzus egyébként elméleti, és gyakorlati részekből is fog állni, így természetesen tanulni is kell rá valamennyit. Ha lenne ilyen tárgyam az egyetemen, talán még én is felvenném… Így is néha be kéne járni… ha ilyen óráim lennének (vagy például „Prince of Persia a videojátékiparban II.„), tuti bent lennék a reggel nyolcason is!

A tavalyi év játéka-díj győztese nem más, mint…

A DICE-Awards-on, a háromnapos játékosrendezvény záróakkordjaként osztották ki a legjobb játéknak járó díjat, amin a sok-sok jelölt közül végül a tavalyi év legsikeresebb FPS/MMORPG-je, a Fallout 4 került ki győztesen és nyerte meg (joggal) az év legjobb játékának szóló díjat. A játék a kritikusokat is meggyőzte anno, és az év mobilapp-játékát t is a Fallout Shelter nyerte meg, ez által összességében tarolt a gálán a Bethesda Games játéka.

1280x720-cuU

A Bethesda azonban (jó szokásához híven) titkolózik, és Todd Howard, a cég agytrösztje azt is elárulta, hogy jelenleg 3 projekten is dolgoznak folyamatosan, és mindhárom játék teljesen más műfajú. Kíváncsian várjuk, hogy min dolgoznak annyira!

Elveszíti exkluzivitását a Forza 6?

Úgy tűnik, minden hétre jut egy PC vs. bármilyen konzol tematikájú hír, vagy információ, ahol a konzoltulajdonosok hangosan picsognak a számukra oly becses játék-exkluzivitásukért. A WPDang oldala most újabb hidegzuhany-jellegű hírt közölt, amitől az Xbox One tulajok kiugranak a csukott ablakon.

57785-forza-motorsport-5

Nem elég, hogy az előző héten a Quantum Break vesztette el exkluzivitását és derült ki, hogy Windows Store-on keresztül lesz elérhető, ám most azt rebesgetik, hogy a Microsoft később megjelenő címei is elérhetővé válnak PC-n is. Jelenleg erre a legnagyobb esélyt a Forza Motorsport 6 megjelenése körül látják, ami valóban nagy érvágás lenne és indokvesztés arra, hogy valaki Xbox One-t vásároljon, de a másik irányból nézve is teljesen érthető az indok, ráadásul ki ne akarna PC-n Forzázni? Az Xbox tulajok. Na, ők nem szeretnék, de ők nagyon nem. („popcorn a mikróban, nagyon mérges konzoltulajos kommentek olvasása ON„). Mindenesetre az ügyben még nem szólalt meg a Microsoft, de nem lennénk meglepődve, ha igaznak bizonyulnának a pletykák, hiszen a cég állandó alapcéljává vált, hogy mindent, mindenhonnan el lehessen érni.

Így a végére van még egy hatodik, nagyon jó hírem is: mostantól minden hétfő délután találkozunk! Addig is kockuljatok nagyokat és vigyázó szemeiteket az új Plants vs. Zombies-ra, illetve a The Division körüli nagy felhajtásra szegezzétek, amennyiben nem kaptatok még herótot a Ubisoft gyöngyszeméről és annak reklámhadjáratától. Stay tuned!