HIRDETÉS

HIRDETÉS

Game

Gameskút #3 – Öt év börtön járt az erőszakos játékok ellen lobbizó szenátornak

A héten DOOM-os gépigény-információkat, SUPERHOT launch trailer-t, és egy egészen megdöbbentő hírt is kaptunk egy bírósági döntésről, amely a gamervilágot is érinti. Gameskút, harmadik felvonás!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A hét hírtermése egészen változatosnak mondható. Gyilkos gépigény-információkat, SUPERHOT launch trailer-t, és egy egészen megdöbbentő hírt is kaptunk egy bírósági döntésről, amely a gamerek világát is érintette. Jöjjenek a múlthét legfontosabb játékos érdekességei:

  • SUPERHOT – elindult egy indie-FPS, a szaksajtó meg csak ámul
  • A következő Battlefield első világháborús lesz?
  • DOOM – mit várhatunk a gépigénytől?
  • Shadwen- Vidd végig a demót, és olcsóbb lesz a teljes verzió!
  • Öt év börtönt kapott az erőszakos játékok betiltását követelő szenátor

SUPERHOT – Itt a launch trailer

Nagy meglepetésre szinte a semmiből jelent meg az év egyik legkiemelkedőbb indie FPS-e, a SUPERHOT, a sajtó meg egyszerűen csak zabálja. Ahogyan azt az indító előzetesben is látjuk, a játék teljesen elvont eszközökkel igyekszik feldobni a Call of Duty-n (Szegény COD…szinte minden Gameskútban kap a pofájára! Ígérem, egy ideig nem lesz róla szó… 🙂 – a szerk.) és egyéb B-filmes akció-lövöldéken csüngő játékosokat. A SUPERHOT-ban csak akkor telik az idő, ha mi magunk mozgunk, ami alapvetően variálja át taktikai lehetőségeinket, és játszunk úgy egy FPS-el, hogy a lépéseinken gondolkodunk. Jelen cikk írója is éppen teszteli ezt a kis szerzeményt, amely annyira magával ragadóan egyedi és erős (és meta) a mostani mezőnyben, hogy… egyszerűen csak SUPERHOT. SUPER.HOT.SUPER.HOT.SUPER…

HIRDETÉS

DOOM- Hogyan fog futni a gépeinken?

Az enyémen biztosan rosszul. Mármint a PC-men, amely ugyan nem egy kőkori darab, de minden valamirevaló tripla A-s cím manapság úgy fingatja róla a RAM-ot és egyéb értelmetlen szavakkal ellátott erőforrásokat, hogy azt öröm nézni. A több tízezres tételű (vagy majdnem százezres) perifériák garantáltan rogynak össze maximális beállítások mellett, így az a kérdés, hogy John Carmack-ék legendás játékának reboot-ját, a DOOM-ot hogyan fogják hajtani a gépeink és konzolaink.

Doom-new-screenshots-6

A fejlesztők elmondása szerint 1080P, 60FPS-el fog szakítani konzolon, ugyan úgy, ahogyan PC-n, hiszen szeretnék megmutatni, hogy mire képes az id software grafikus motorja, és semmiképpen nem szeretnének különbséget látni a konzolos, és PC-s verziók között. Sajnos túl sokszor hallottuk ezeket a szép ígéreteket. Meglátjuk.

Öt évet csüccsen az erőszakos játékok ellen agitáló szenátor

Hölgyeim és Uraim, bizton állíthatom, hogy a hét legcikibb híre következik. Leland Yee amerikai szenátor 2012 óta folyamatosan támadja az erőszakos játékok létjogosultságát és gyártását, és húzza rá mindenkire a vizes lepedőt, akit csak ér az ügyben. Természetesen csak egy rétegnek nem ad kinyilatkoztatási lehetőséget: az maguk a játékosok, akik véleményét egyáltalán nem tartotta fontosnak. Nagy valószínűséggel azonban kiderült, hogy a gamervilág nála nagyobb surmót már régen nem látott.

leland_yee.0

2014-ben Lelandot fegyvercsempészettel, és korrupcióval vádolták meg, a végleges ítéletre pedig egészen mostanáig kellett várni – az amerikai szenátor beismerte bűntetteit. Az ügyészség határozata szerint a videójátékos erőszak ellen agitáló szenátor végül 5 év börtönre ítélték. Kiből lesz a cserebogár, ugye? Talán nem kellett volna annyit GTA-zni… :).

Battlefield – Első világháborús játék lesz?

Úgy látszik, az első-második világháborús játékokat visszasíró hírek hétről hétre jelennek meg, és olybá tűnik, hogy valami tényleg hiányozhat a játékosoknak erről a palettáról (de pl. ott van a Call of…PSSSZ!). Egy svájci játékbolt oldalán bukkant fel a Battlefield ötödik részének neve (amely jobb is, ha visszatér a számokhoz, az elborzasztóan szörnyű Battlefield: Hardline után). A hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, de a weboldalon megjelenő érdekesebb információk még csak ez után jöttek, már amennyiben hihetünk ezeknek.

maxresdefault (1)

Az oldal szerint a játék továbbra is a DICE keze munkáját fogja dicsérni, és az új shootert már október 26.-án kézbe vehetjük. Szerintünk ez nem így lesz, még abban az esetben sem, ha valamilyen fura módon igaz volna a hír. Egy másik információra még jobban rácsodálkoztunk: a játék leírása szerint ez az epizód az első világháborúban fog játszódni. Nem, nem a jövőben, nem rendőrökkel, még csak nem is a puskaporos második világháború színterein, hanem egyenesen, a technikailag egészen fejletlen elsőben. Ha ez így lenne, akkor komolyan érdekelne minket a projekt. Szerintetek mennyi lehet ebből igaz? Addig csak dúdolgatjuk a játék fülbemászó dallamát – dürüm-düm-dü-rüm-düm – dürüm-düm-dü-rüm-düm…

Shadwen – demózás=olcsóbb teljes játék?

A Trine harmadik részével elég csúfosat bukó Frozenbyte egy érdekes koncepcióval szeretné visszacsalogatni azokat, akik hitüket vesztették az egészen gyatrára sikerült Trine játék után. Legújabb készülő játékukba, a Shadwenbe egy digitális számlálót építettek be, amely kiszámolja, hogy hányszor pörgették végig a játék demó változatát.

A csapat újdonsült lopakodós játéka a közösségi pontszámnöveléssel tudja olcsóbbá tenni a játékot egészen ma este 7 óráig. Aki szeretné végigpörgetni, az még megteheti egy darabig, de a végleges ár ennek tükrében fog változni. Ajánljuk, hogy írjatok egy makrót a demóhoz, aminek következtében harmincötezerszer pörög végig a demó a megfelelő gombok lenyomásával, és ebben az esetben a Frozenbyte játéka ingyen lesz. Hát persze. Hogyne. Ez így működik. :).

Az igazság, hogy durván beszippantott a SUPERHOT, és nem nagyon tudok menekülni előle. Lenne ezer dolgom, de muszáj folytatni. Egyszerűen csak SUPER. HOT. SUPER. HOT….
Jövőhéten itt tali a Gameskútnál, ahol igyekszünk kihalászni a hét apró-cseprő kockaörömeit.  Nektek pedig jó játékot, sziasztok!