HIRDETÉS

HIRDETÉS

Game

Gameskút #4 – Márciusi játékdömping

Ugyan kicsit bele is csúsztunk a márciusba, de ennek ellenére érdemes átnézni, hogy milyen játékok miatt fogunk karikás szemmel munkába menni, mert lesznek ám címek dögivel.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ugyan kicsit bele is csúsztunk a márciusba, de ennek ellenére érdemes átnézni, hogy milyen játékok miatt fogunk karikás szemmel munkába menni, ugyan is kezdődik az éves játékdömping első etapja. Lesz itt megjelenés dögivel- nézzük meg, milyen cuccok várnak ránk! Gameskút, negyedik rész, extraspeciál rilízlajstrom edisön!

  • Far Cry Primal
  • Mortal Kombat XL
  • Tom Clancy’s The Division
  • Hitman Episode 1
  • The Descendant

Ősember szimulátor – Far Cry Primal  (március 1 – PC/PS4/XO)

A Far Cry Primal az egyik cím, ami az eheti Gameskút megírásának pillanatában már megjelent (a másik az eggyel lentebbi MK XL). Sajnos sok újat nem lehet elmondani erről a Far Cry-részről, sőt, nagyjából a környezet változásán kívül érdemi újdonságot nem igazán eszközöl a játék, de mindettől függetlenül az őskori területek (amik egészen véletlen túlságosan is hasonlítanak az előző rész térképére…), a mászkálás, az állatok idomítása jópofa dolog, és viszonylag kevés ősember-szimulátorral találkozunk manapság. Most már ilyet is kaptunk, pontosabban egy Far Cry epizódot a neandervölgyi HD skin pack-al, meg néhány apró elem megváltoztatásával. Aki imádja a kőbunkót és szakócát, biztosan élvezni fogja a széria ezen részét is, azonban mi (és még jó pár szerkesztőtárs véleményét kikérve) egészen hidegen tudja hagyni a Far Cry túlélős világa.

HIRDETÉS

Még több bél folyik majd még több karakterből – Mortal Kombat XL (március 4 – PS4/XO)

A Mortal Kombat X-et anno (az ősraptoros időkben) mi is kipróbáltuk, és jókat röhögtünk azon, ahogy a két nem éppen gamer-talentum szerkitársam, Mr. Rabbit és Dr. Hardlove elképesztően csűrik a kontrollert – sajnos az eredményt látva teljesen feleslegesen, mert nem tudnak játszani.

DE! A Mortal Kombathoz azóta kijött összesen két DLC, ami így 8 plusz karakterrel szolgál: az Alien-től kezdve a Predatorig és Jasonig új társakkal gyepálhatjuk egymást. Aki nem vette volna még meg a Mortal Kombat X-et, az mindenképp az XL-t válassza, hiszen az megfelelő plusz tartalommal szolgál, és így abban az esetben nem kell érte külön fizetni, és a játék ezen változatának ára azért talán nem mér FATALITY-t a pénztárcádra sem.

Ha elbukott a társadalom, majd mi kilootoljuk – Tom Clancy’s The Division (március 8 – PC/PS4/XO)

Kedden elszabadul a pokol, felrobbannak a PC-k és konzolok, a régi barátok a virtuális valóság sztyeppéin újra egyesülnek, hogy New York utcáin próbáljanak túlélni az apokaliptikus utcák sötét bugyraiba, divíziókba vonulva. Az utóbbi évek legjobban hype-olt MMOTPS-e a The Division, amely a gyűjtögetésről, a túlélésről, és az USA-ban elszabadult vírus után kipusztult világ rejtélyeinek megoldásáról fog szólni – abban az esetben, ha a sztori mód valóban olyan lesz, amilyet szeretnénk. Körülbelül 5-6 óra bétateszt után valóban mondhatom, hogy a Divisionben ott van az ígéret, hogy amin a Destiny csúnyán elcsúszott, azt a Ubisoft most megvalósíthatja. Nagyon szeretnénk azt mondani, hogy a The Division egy kellően izgalmas, érdekes játék lesz a barátokkal, ám erre még egy kicsit várnunk kell. Mi is beszélni fogunk még róla itt a Raptoron, ezt megígérhetem. Addig itt van egy kis launch trailer azoknak, akik ki vannak éhezve rá:

Apropó: magyar felirattal érkezik hazánkba, ami külön öröm. Köszönjük, feliratozós emberek! 🙂

A bérgyilkost ízekre szedik – Hitman Episode 1 (március 11 – PC/PS4/XO)

Lehet, hogy a Hitman-sorozat kegyetlenségét most egészen új aspektusba helyezhetjük. No persze nem gondolnám, hogy a kopasz 47-es ügynök jó útra térne (és a belőle készült filmek után mi is inkább szívesebben bújnánk az  ügynök bőrébe, hogy kicsit ráijesszünk a rendezőre). Sokszor láttuk már, hogy csomó minden nagyon jól működik sorozatformátumként is (á la Telltale Games), és ez lehet, hogy itt is így lesz. A Hitman újragondolásának első epizódja március 11-én indul, őszre pedig, az akkora ötrészes epizódok egyben is kiadásra kerülnek. Kíváncsiak vagyunk, hogyan fog ez elsülni.

Űr a jövőben, űr a múltban – The Descendant (március 24 – PC)

A Descendant érdekes próbálkozásnak tűnhet a Mass Effect és a sci-fi játékkánon ismeretében, ám most kalandjátékos formában. A történet elviekben folyamatosan váltakozik majd a jelen és a jövő között, ahol egy Ark nevű földalatti bunkerbe hibernáltak pár csodagyereket, miután a Föld szép lassan kipusztult . A bunkerek egy idő után megnyíltak, azonban az Ark-01 csukva marad. És hogy miért? Nos, erre kell majd kitalálnunk a választ a két főhössel, Mia-val és Dannie-vel, akiből az egyik a múltban, a másik a jövőben helyezkedik el. Lehet, hogy óriási mindfuck kalandjáték lesz, mindenesetre a koncepció egészen izgalmasnak hangzik, ráadásul ezt a játékot is öt részen keresztül élvezhetjük majd.

Nem is rossz ez a március!

Azt meg kell hagyni, hogy ennél még több játék is megjelenik majd a hónapban, de a legfontosabbak szerintünk ezek voltak. Jó játékot nektek, válogassatok kedvetekre a márciusi megjelenésekből is, és csapassátok azt, ami jól esik, de csak ésszel! Nehogy beszippantson titeket az ősember mágikus AK47-ese a Far Cry Primalban, vagy a nyomtatott papírpénzen mászkáló vírus a Divisionben. És úgy tűnik, hogy nem érdemes lehibernáltatnod magad egy bunker legaljába, hogy te legyél később a főhős. Jók legyetek!