HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Kapcsoljuk Westerost: GoT 6×2 – Tyrion, a Sárkányok Apja

A Trónok harca hatodik évadának nyitóepizódja ugyan nem ütötte át olyan nagyon erőteljesen az ingerküszöböt, mint azt eredetileg vártuk, inkább csak újra-alapozták az előző évad végi történetszálakat. A második rész viszont tartogatott néhány olyan újdonságot és megválaszolt néhány olyan égető kérdést, amire a rajongók már régóta várják a választ. Először is, milliók lélegezhettek fel Jon Snow-val együtt a rész végén, visszatért a fával flesselő Bran és a Greyjoyok is tiszteletüket tették ebben az epizódban. Persze újabb konteók gyártására is lehetőséget kaptunk! Lássuk!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Falnál várható egy nagy Stark összeborulás?

A rész nyitójelenete Bran múltba révedésével indít, ahol nagybátyját és apját látja még gyerekként. A Háromszemű Holló pedig figyelmezteti, hogy a tenger mélye is nagyon szép, de ha sokáig marad lent, megfulladhat. Bran vélhetően azzal töltötte az elmúlt egy évet, hogy gyakorolta a vargolást és a zöldlátást, aminek az a lényege, hogy különböző múltakba, jövőkbe nyerjen betekintést az illető. Meera, az őt védelmező duó életben maradt tagja vélhetően iszonyatosan unja, hogy fent Északon a semmi közepén arra vár, hogy történjen valami. Márpedig kérdéses, hogy mi minden történhet ott, ahol egész álló nap mágusok fehér szemmel máguskodnak. Ami ennél is izgibb, hogy vajon mire lehet jó Bran a dramaturgia és akár a Királyság szemszögéből.

game-of-thrones-episode-2-4
Annak ellenére, hogy a Starkok jelenleg egyáltalán nem rendelkeznek uradalommal, sereggel vagy bármilyen kiterjedt érdekvédelmi rendszerrel, az öt életben maradt testvér közül – Sansa, Arya, Bran, Rickon és Jon – három egészen biztosan Északon tartózkodik. Jon Snow ugye feltámadt, a mágiát tanulgató Bran is Északon van, Sansa pedig éppen arra tart. Arya éppen most kezdi a bérgyilkolászási mesterkurzust, így személyével kapcsolatban az az igazán érdekes kérdés, hogy Senkivé fog-e változni valaha, és ha igen, ez által elveszíti-e a személyiségét s ha ez is igen, valaha akar-e csatlakozni majd testvéreihez? Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Jaqart, a mesterét olyan egyszerűen tudja majd kijátszani. És, hogy a kis Rickon merre kószál? Nos ezt egyelőre senki nem tudja. De ha újra összeállnának a Stark testvérek, akkor egy meglehetősen erős csapatot alkotnának: Arya, a bérgyilkos, Sansa, az intrikus királynőjelölt, Jon, a stratéga, Bran, a varázsló és reméljük Rickon is kipattintja magát valamilyen skill-lel.

Tyrion a Sárkányok Apja? 7-things-you-might-have-missed-in-game-of-thrones-season-6-episode-2-959344

Úgy tűnik valahogy mindig azok a karakterek örvendenek igazán nagy népszerűségnek, akik igyekeznek minden tekintetben középen maradni, ebben pedig élen jár: Daenerys, Jon Snow és Tyrion. Egy elmélet szerint ráadásul ha valaha megalakul a Hét Királyság Bosszúállókja, akik lenyomhatják a Másokat és rendet tehetnek a Birodalomban, akkor az a fentiek szerint fog alakulni. Ideális hármas lenne, Daenerys mint uralkodó, Tyrion mint a király segítője, Jon Snow pedig aki tartja a Falat. Ami ebben a három szereplőben még közös, hogy könnyen lehet, hogy ők a könyvekből ismert Háromfejű Sárkány három feje. Ebből eddig ketten már bizonyították, hogy képesek lebratyizni a sárkányokkal, hiszen Tyrion azáltal, hogy megfosztotta őket béklyóiktól, lényegében elnyerte a sárkányok barátságát. Kérdés már csak az, hogy igazolódik-e az elmélet, és Jon Snow fog-e valami viszonyba kerülni a lényekkel?

HIRDETÉS

A Greyjoyok is visszatérnek, csak nem tudják, mit akarnak

Screen-Shot-2016-02-11-at-3.04.45-PM-810x574
A Greyjoyokról akkor hallottunk utoljára, mikor Theon testvére ki akarta őt szabadítani a Boltonok karmai közül, azóta szegényt halottnak hiszik. Biztos lesz nagy meglepi, ha Theon a Sansával való elválás után hazatér (ha egyáltalán a Vas-szigeteket érti haza alatt, és nem Derest, ami lássuk be nem végződne túl jól a számára). Balon Greyjoyt, az uralkodót testvére jól a mélybe taszítja, aminek a lánya csak azért örülhet, mert így könnyen aspirálhat a trónra, és végre úgy szedheti ráncba a birodalmat, ahogy szeretné. Egy a bökkenő, a Vas-szigeteken a királyokat választják, ráadásul Theon is éppen arra tart. Bár kétséges, hogy pályázna-e a trónra, mindenesetre csökkenti a húga esélyeit. Ja és persze ott van még Balon gyilkosa is, aki mindenféle előjogot élvezhet egy választásnál hiszen mégis csak a király testvére és férfi. És ez azért még mindig elég sokat számít.

Amikor Ramsay kezébe egy csecsemő került, nem mertem odanézniGOT_602_ramsay_HBO.0.0

Ramsay Bolton eddig sem volt túl szimpatikus, és lényegében a dramaturgia szempontjából kaptunk egy új Joffrey-t, akit egyöntetűen utálhatunk, de Joffrey-val szemben Ramsay-nek van egy fontos tulajdonsága: képes előre tervezni, a kegyetlenkedései nemcsak perverzióját szolgálják, hanem némely esetben távlati terveket is. Ramsay nem csupán azért ölte meg az apját, a mostohaanyját és az újszülött kisöccsét, mert egy geci, hanem mert a jó öreg Roose Bolton nem akart szövetséget kötni a körötte lévőkkel, hogy megerősítse jelenlegi helyét Deresben, az újszülött kisöcs pedig lehet, hogy a későbbiekben veszélyeztette volna a fattyú helyét. Szóval kegyetlenkedés ide-oda Ramsay a saját szempontjából a lehető legjobb döntést hozta… de akkor is: miért a kutyákkal kell felzabáltatni élő embereket? Hogy elrettentő például szolgáljon mások számára.

A Lannisterek nyaka körül szorul a hurok

ep52-ss03-1920

A Dorne-i események alaposan felkavarták az állóvizet, nem csak Dorneban, de a Lannisterek háza táján is. Tommen király nem véletlenül kért bocsánatot Cerseitől, belátja ő is, hogy jelenleg kevés hozzá, hogy a dorne-iakkal és a hitgyülisekkel egyszerre vegye fel a harcot. A régenskirálynő pedig valószínűleg alaposan megkönnyebbülhetett, hiszen fia és királya végre belátta: nélküle szart sem ér a Lannister-ház kül- és belpolitikája. A kérdés csupán az, hogy a Hit meddig képes még nyomást gyakorolni a Lannisterekre? Jelenleg úgy tűnik, előbb ezt a szálat kell elvarrniuk, egyfelől mert a Hit verebei éppen Jamie-re készülnek rászállni.

Várjuk észrevételeiteket, konteóitokat itt kommentben, vagy tegnap esti kibeszélőnk, a Kapcsoljuk Westerost alatt, amelyben Winnievel, a sorozatjunkie prominens szerzőjével veséztük ki a második részt:

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.