HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

A késő 80-as évek kilátástalansága szülte meg magyar Szárnyas fejvadászt – Monory Mész Andrással beszélgettünk

A „magyar Szárnyas fejvadásszal” folytatódott BÉKA Filmklub és a Roboraptor közös szervezésű sci-fi évada.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A „magyar Szárnyas fejvadásszal” folytatódott BÉKA Filmklub és a Roboraptor közös szervezésű sci-fi évada. A Monory Mész András által rendezett, 1990-ben bemutatott Meteo a leköszönő szocialista nehézipar, a virágzó underground és a beköszöntő piacgazdaság találkozása. Az apokaliptikus hangulatért a zene, a helyszín, a napjai nagy részét fürdőkádban töltő informatikus-zseni és a régi Csajkával guruló vagányok felelnek.

A vetítés után Zsótér Indi Dániel a film rendezőjével beszélgetett arról, hogy mi is ihlette a magyar filmtörténet legkülönlegesebb sci-fi filmjét. Mi volt a koncepció, mennyire átélhető a mai nézőknek a rendszerváltás korának kollektív szorongása, lehetne-e folytatni, miként vált a kőbányai pincerendszer posztapokaliptikus piaccá, és hogy kerül a képbe Soros György Betamax kamerája?

HIRDETÉS

A beszélgetés a Bem mozi élő közönsége előtt, 2020. 02. 25-én lett felvéve.

A beszélgetés letölthető a Soundcloudról, iTunesról és Spotify-ról.

2020. március 10-én várunk mindenkit szeretettel következő filmklubunkba, a Gandahar vetítésére. Részletek az eseménynél!

Fotó: Martin Ferenc

Előző filmklubos eseményünkről itt olvashatsz:

A Csillagközi invázió minden idők legszórakoztatóbb fasiszta propaganda paródiája

Pongrácz Máté a Budapest Corvinus Egyetem Szociológia szakán végzett. A műfaji filmek nagy kedvelője és az elfedett, obskúrus, de értékes darabok felkutatója. A szerzői trash védnöke és Zardoz hírnöke.