HIRDETÉS

HIRDETÉS

Képregény

Most te is összeszerelheted a legendás Vasembert!

Noha a Marvel filmes univerzumban tavaly el kellett búcsúznunk tőle, a valóságban nem kell lemondanunk Vasemberről: a különféle modelljeiről híres De Agostini Kiadó (Halálos iramban-sorozat, Legendás Autók és Buszok) jóvoltából egy nagyméretű Vasember-páncéllal bővűlhet a geekek gyűjteménye.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kis hazánkban elképesztő mértékben tombol a Marvel-láz: a különféle képregények, gyűjteményes kötetek mellett jelentek már meg regények, enciklopédiák, de még figuragyűjtemény is. Az augusztus végétől, kizárólag a De Agostini Kiadó gondozásában megjelenő Vasember-sorozat egyediségét az adja, hogy – lapszámról lapszámra haladva – nekünk kell összeraknunk a kiadvány tárgyát: a Vasember film első részében színre lépő, ARC reaktorában, repulzoraiban és a szemeknél számtalan hang-és fényeffekttel rendelkező Mark III-s páncélt.

A 100 részesre tervezett széria első számában a sisakot alkotó elemek kaptak helyet. Mellettük található

HIRDETÉS

  • számos csavar
  • egy igencsak pöpec kinézetű vasemberes csavarhúzó
  • egy, a szemrész világításához elengedhetetlen gombelem
  • egy óriási poszter (a hátoldalán jó pár infó található a páncélról)
  • három kisebb plakát egy mappában
  • valamint egy 13 oldalas füzet

Utóbbi  – amellett, hogy segít az éppen aktuális páncélrész összeszerelésében -, számos érdekes tényt közöl Vasember filmes és képregényes történelméből. Az első szám Tony első három filmes páncéljára, valamint egyik legnagyobb nemezisére, Obadiah Stane-re koncentrál, aki a képregényfüzetekben talán még elvetemültebb, mint a mozifilmben. Apropó füzetek: a Vasember-képregények számos ponton eltérnek a filmektől (Tony például kevésbé humoros a képregényekben, és alkoholgondokkal küzdött); eme különbségek bemutatása pedig remélhetőleg a maradék 99 számot is izgalmas tartalommal fogja felruházni.

A sisak összeszerelése nem okozhat gondot: a mellékelt útmutató nyelvileg és képileg is tökéletesen megfelel a célnak, és bár a csavarok aprók, könnyen a helyükre lehet őket varázsolni. Ugyanakkor, amikor a sisak belsejében kell dolgozni, az apróbb kezű és ujjú geekek valószínűleg előnyben lesznek.

Ha pedig véletlenül elveszne egy csavar, nem kell megijedni: a csomagban pótalkatrészek is helyet kaptak.

Egyébként remek ötlet volt a sisakkal indítani a sorozatot, hiszen a páncél talán legfontosabb, legtöbb figyelmet érdemlő pontjának összerakásával könnyedén kedvet kaphat az ember a sorozathoz. De aki úgy dönt, hogy nem folytatja a bulit, az is gazdagabb lesz egy kidolgozott, igényes megjelenésű Vasember-sisakkal, ami önmagában is szép dizájnelem – ráadásul az első számot potom áron, 490Ft-ért lehet beszerezni.

A korlátozott példányszámban elérhető Vasember magazin első része augusztus 26-án jelenik meg az újságárusoknál

de érdemes előfizetni a sorozatra, hiszen így olcsóbban lehet beszerezni a lapszámokat, ráadásul az előfizetőknek számos extra ajándékot (pl. Bluetooth-hangszóró, Power bank, ARC reaktor mintájú, sötétben világító póló) küld a kiadó – és az sem mellékes, hogy mindent ingyen szállítanak ki.

Ha pedig ezen a linken, valamint a VASEMBERPRO kód felhasználásával fizetsz elő, ránk, a Roboraptorra hivatkozol, aminek segítségével további izgalmas ajándékokhoz jutsz.

Építkezésre fel!

editor
Régóta írok mindenféle geekségről, de főleg horrorfilmekről és képregényekről. Emellett a Raptor vizuális megjelenéséért is sokat teszek (más földtörténeti korokban grafikus vagyok), így ha valami menő grafikába botlasz az oldalon, azt valószínűleg én követtem el.