HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Építsd meg a saját R2-D2 asztrodroidodat!

de agostini r2d2 modell

A De Agostini Kiadó jóvoltából – a legendás Vasember páncél után – most egy interaktív R2-D2 droiddal bővülhet a geekek gyűjteménye az új magazinnal. (X)

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Star Wars elsöprő sikere – az emberiség kultúrtörténetének számos elemét (a szamurájok, a sötét és a világos buddhista harca, a mesék szerencsét próbáló legkisebb királyfija, stb.) magába olvasztó új, modern mítosz felépítése mellett – forradalmi technikai megoldásainak köszönhető. Milliók emlékezetébe vésődött be a hatalmas műgonddal megalkotott díszletvilág, a jedi lovagok fegyvere, a fénykard, na meg a híres robotpáros, C-3PO és a porszívóra hajazó kis asztrodroid, azaz R2-D2. Utóbbit a különféle összeszerelős modelljeiről híres De Agostini Kiadó (Halálos iramban-sorozat, Legendás Autók és Buszok, Vasember) legújabb magazinja jóvoltából most mi is birtokba vehetjük.

A De Agostini Kiadó legújabb sorozata már csak azért is kihagyhatatlan a Star Wars-rajongóknak, mert az R2-D2 modell rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket a filmekben is megtapasztalhattunk. Nézzük, mit tud a saga talán legnépszerűbb droidjának mása:

HIRDETÉS

  • R2-D2 a filmekből jól ismert jellegzetes csipogással, fütyüléssel és színes villogással kommunikál
  • R2-D2 a fejében elhelyezett kamera segítségével képes pillanatképeket és rövid videókat készíteni, amelyek aztán elmenthetők mobilra
  • R2-D2 programja képes az emberi arcok felismerésére
  • kettős üzemmóddal rendelkezik: R2-D2 vagy egy adott parancsot követ, vagy automatikus SI üzemmódban van, amelyben pont úgy viselkedik, mint egy igazi asztrodroid a Csillagok háborújában (azaz leginkább pittyeg)
  • akárcsak a Csillagok háborújában, R2-D2 képeket tud kivetíteni projektora segítségével
  • androidos vagy iOS-es táblagépről és mobiltelefonról közvetlenül irányítható
  • R2-D2 a lábaiban található erős motoroknak köszönhetően képes a helyváltoztatásra: mozog előre és hátra, és még a saját tengelye körül is képes forogni – éppen úgy, mint a filmekben
  • R2-D2 reagál tulajdonosa hangutasításaira! A programozása lehetővé teszi, hogy felismerje és megkülönböztesse az egyszerűbb parancsokat és üdvözléseket
  • rendelkezik egy diagnosztikai kijelzővel, ami  jelzi az üzemzavarokat és mutatja a hiba forrását
  • a droid – csakúgy, mint a filmbéli R2-D2 – tartalmazza Luke Skywalker fénykardját, amely parancsra előugrik a fejében található kivetőcsőből!

A robotot a szokott módon, számonként haladva lehet felépíteni. Az első, meglehetősen jó áron (190 ft) kínált számban nagyon fontos alkatrészek, a receptor (tulajdonképpen a robot legfőbb érzékelője) állapotjelzőjének darabjai kaptak helyet (a második számban a jobb láb tartóeleme, a kenőanyag-adagoló kapcsolóeleme, valamint a hidraulikus dugattyú alkatrészei találhatók meg). A csomag elemei a mellékelt csavarhúzóval könnyedén összerakhatók, az összeszerelési útmutató pedig szokás szerint kielégítően részletes, viszont az állapotjelző nem olyan látványos, mint a Vasember-sorozat indítója, azaz Tony Stark találmányának sisakja. Persze ha azt nézzük, hogy R2-D2 sokkal komolyabb mutatványokra lesz képes, mint a páncélzat, akkor ezt el tudjuk engedni. De kárpótol a darabok mellé járó magazin is, amiben számos érdekes tartalom szerepel a messzi-messzi galaxis világának elkészítéséről és szereplőiről.

Az új gyűjtemény olyan állandó rovatokat tartalmaz, mint a Galaxis megalkotása, melyben részletesen bemutatják, milyen zseniális (és piszok kemény) munkával hozta létre George Lucas stábja a Star Wars technikai csodáit, vagy éppen a Droidkatalógus, amelyben a franchise robotjait ismerhetjük meg behatóbban (minden számban egyet-egyet). A Robotika ABC pedig gyakorlatilag egy komplett fizikaórának felel meg a LED-ekről és a nyomtatott áramkörökről szóló értekezéseivel.

Az előfizetőkre – ahogy azt a kiadótól már megszokhattuk – értékes ajándékok várnak: a Star Wars legendás plakátjának másolata, egy R2-D2 gyűjtő-mappa, egy R2-D2 notesz és egy R2-D2 pendrive.

Ha 2021. 01.21-ig megrendeled a sorozatot ezen a linken keresztül az alábbi kód (R2D2PRO) használatával, az előfizetői ajándékok mellett még egy R2-D2 egéralátét is küld neked a kiadó, a prémium előfizetőkre pedig további értékes ajándékok várnak!

További kérdésekkel fordulj bátran a De Agostini weboldalához!

editor
Régóta írok mindenféle geekségről, de főleg horrorfilmekről és képregényekről. Emellett a Raptor vizuális megjelenéséért is sokat teszek (más földtörténeti korokban grafikus vagyok), így ha valami menő grafikába botlasz az oldalon, azt valószínűleg én követtem el.