HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Marvel-fanok, gyülekező! Megérkeztek polcaidra a Marvel szuperhősök

A De Agostini Kiadó, a Vasember robot és R2D2 után ezúttal élethű, méretarányos és részletgazdag, gyűjthető Marvel hősöket és gonosztevőket hoz a háztartásokba, a képregényrajongók legnagyobb örömére.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Bosszúálló-filmek, különösen az utolsó kettő, Végtelen háború és Végjáték koronaékszerei a Marvel Moziverzumnak. Minden képregényrajongó párás szemmel nézhette, hogyan kerül pont a tízéves saga végére és állnak össze a kiadó legnagyobb hősei. Bár azóta beléptünk a Marvel filmek negyedik fázisba, amelyben új karakterek mutatkoznak be és/vagy régiek alakulnak át, átlépve a multiverzum határait is, a húzónevek még mindig izgalommal töltik el a geeket.

A De Agostini Kiadó jóvoltából pedig most már haza is vihetjük őket, egyesével gyűjthető, igényes, kimunkált, részletes, kézzel festett és méretarányos szobrokként.

A modellek közül most hazaviheted Vasembert, Fekete özvegyet, Amerika kapitányt, Hulkot, Mordályt, vagy éppen a rosszfiúból antihőssé avanzsáló Lokit.

HIRDETÉS

Az első két számban Vasember és Amerika kapitány mutatkoznak be, a színészekhez mért 1:16-os (talapzattal együtt kb. 13-14 cm magas) méretarányban. Már a két figura kézhezvételénél látszik, hogy az arányokat a karakterekhez képest is megtartották. A precizitás és igényesség a súlyukon is érződik. A modellek különleges fémgyantából készültek, amit kézzel felvitt festés borít. A mellékelt füzetből bepillantást nyer a gyűjtő a készítésükbe is: hogyan született meg a színész képmásából, hivatalos fotódokumentáció alapján, nagy felbontású teszt szkennelés után, a digitálisan megalkotott modell, ami végül fémgyanta testet öltött. Az ígéretnek megfelelően a szobrok valóban részletgazdagok, színvonalasak – még, ha a festés egy-két, valóban parányi helyen pontatlan, ami természetesen betudható annak, hogy valóban kézzel festettek. Vasember minije élethű mása a Robert Downey Jr. által játszott hősnek, Amerika kapitány arca viszont kissé eltér Chris Evans-étól. A két modell arcának kidolgozottsága szembeötlő, Vasemberén felfedezhetőek a színészre jellemző sajátosságok, Amerika Kapitányén már viszont kevésbé.

A szobrok póza az adott film plakátjáról köszönnek vissza, a készítők törekedtek a legikonikusabb beállítás visszaadására, ahogy a kosztüm is a szereplőre leginkább jellemző, ami az utolsó részletig és színig ki van dolgozva, aprólékosan, ahogyan azt egy rajongó elvárhatja.

A két figura összességében valóban gyönyörű, már önállóan is ékei lehetnek a polcnak, összegyűjtve pedig bármelyik képregényrajongó álma. Kezdő figura gyűjtőknek mindenképpen szívesen ajánlom a kidolgozott modelleket, de még egy harcdore rajongónak is, hisz egyedi, kézzel készített darabokról van szó.

Mindenképpen kiemelném, hogy a sorozat nem kizárólag a klasszikus húzónevekre koncentrál, hanem a Végjátékig megjelent szereplők összességére. Talán ez a kötetlenség a legjobb ebben a sorozatban.

Amerika Kapitányt a 3. számmal Hulk követi, majd Pókember, akinek harmadik önálló kalandját hatalmas érdeklődés övezi. Az 5. lapszámmal pedig a villámok istene, Thor költözhet be a polcokra.

A figurák mellett pedig az aktuális lapszám az adott karakter köré összpontosul, a bemutatkozó önálló kalandjára vagy csapatmozijára koncentrál. A magazinokban különleges, filmes triviákat, készítőkkel készített nyialtkozatokat, titkokat olvashat a rajongó. Inkább funkcionál ismertetőként a figura mellé, aminek célja bemutatni a szereplő karakterét, az őt megformáló színészt, a film keletkezésének történetét, továbbá kiemel egy-egy nagy jelenetet, illetve összegzi a cselekményt is, legyen szó New York megmentéséről vagy arról, amikor Steve Rogers visszatér a hadszíntérre. Érdekes, hogy a kiadó Vasember esetében a Bosszúállók című filmre koncentrál az önálló, 2008-as kaland helyett, ami az MCU sikertörténetét beindította.

Az összefoglaló mellett természetesen olvashatunk érdekességeket a készítőktől és stábtagoktól is. Például arról, miért éppen Robert Downey Jr. kapta Tony Stark szerepét vagy hogyan próbálta Joss Whedon kidomborítani a karakter nagyon is emberi hibáit.

A legelső lapszám, kedvező áron (újságárusoknál 1.499.-, előfizetőknél 9.90.-) kínálja Vasember modelljét és a szereplőnek dedikált magazinját. Az előfizetéssel a 3. lapszámtól 1000 Ft-tal kedvezményesebb áron jutnak hozzá a rajongók, mint az újságárusoknál. Előfizetni pedig nemcsak a kedvezményekért és ingyenes házhozszállítás miatt éri meg, hanem az exkluzív ajándékokért, mint például a Mordály szobor (10. lapszám) vagy az 5. lapszámban megjelenő, logóval díszített, plakát tartó fémdobozért. A magazinokat pedig a 3. lappal érkező, ajándék gyűjtőmappában tudják tárolni a rajongók.

Az előfizetők természetesen későbbiekben is exkluzív tartalmakat és dísztárgyakat kaphatnak kézhez, többek között az XL méretű Thanos, Korg, Surtus, Smart Hulk, Iron Monger és Hulkbuster modelljét.

A gyűjtemény megrendelhető a kiadó weboldaláról: https://bit.ly/3d6gyCD.Használd az egyedi promóciós kódodat MARVELPROMO és élvezd az előfizetéssel járó csodás ajándékokat!